Webshop

FAQ

 • Met welke kerk werken jullie samen?
  Om meer te weten te komen over de Irpin Bible Church kijk op Welcome: Irpin Bible Church! Знайомтесь: Ірпінська Біблійна Церква! - YouTube
 • Hoe wordt er contact gehouden met thuis?
  In de kerk is Wifi en dat maakt contact houden erg gemakkelijk. Er worden ook dagelijks updates van de reis gedeeld op de socials. We vragen bij opgave ook naar contactgegevens van een geliefde zodat we in nood contact kunnen opnemen. Vanuit de stichting is er altijd een contactpersoon in Nederland die 24 uur bereikbaar is.
 • Hoe veilig is het in Irpin?
  De groepen die tot nu toe zijn geweest hebben zich veilig gevoeld. Sinds dat de Russen vertrokken uit Irpin begin april 2022 zijn er geen raketten of drones in Irpin terecht gekomen. De Nederlandse overheid adviseert om niet naar Oekraïne te gaan, zie Reisadvies Oekraïne | Ministerie van Buitenlandse Zaken (nederlandwereldwijd.nl) Als je mee gaat dan is dat op eigen risico en rekening.
 • Ben ik verzekerd als ik naar Oekraïne reis?
  De kans is groot dat je overlijdensrisicoverzekering overlijden in conflictgebied niet vergoed. Het is goed om dit te checken. Een normale ziektekostenverzekering dekt de kosten van spoedeisende zorg ook in het buitenland. Maar de kosten van zorg veroorzaakt door oorlogshandelingen (dat heet ‘molest’) NIET. De normale ziektekostenverzekeringen hebben geen aanvullende verzekering voor molest. Een reiskostenverzekering dekt deze schade ook niet. De Onderlinge Oorlogsschadeverzekering Maatschappij UA (OOM) is een verzekeringsmaatschappij die molest wel dekt. Zij hebben o.a. een ‘tijdelijk in het buitenland’ verzekeringen die geschikt is voor hulpreizen. Op de site www.oomverzekeringen.nl is zo’n verzekering online af te sluiten. Na invullen van de gegevens en aanvragen van de verzekering krijg je dan een vragenlijst. Als je die hebt ingevuld en weer hebt opgestuurd, vindt de beoordeling plaats. Het kan zijn dat er aanvullende vragen worden gesteld. Daarna wordt de aanvraag geaccepteerd, eventueel met uitsluitingen van bepaalde ziekten. De verzekering gaat in op de ingangsdatum. Dat is de datum van vertrek zijn. De verzekering kan voor de ingangsdatum geannuleerd worden. De totale tijd die met de acceptatie gemoeid is kan 10 werkdagen zijn. Dus begin tijdig dit te regelen. De premie is leeftijdsafhankelijk; d.w.z. hoe jonger je bent, hoe lager de premie is.
 • Wie is er verantwoordelijk als er iets gebeurd?
  Jij bent zelf verantwoordelijk als je iets overkomt. Wij proberen risico’s tot het minimum te beperken.
 • Als ik niet kan bouwen, kan ik dan wel mee?
  Jazeker. We hebben ook de mogelijkheid om te helpen bij het uitdelen van voedsel. Het is altijd goed om vooraf contact te zoeken als je graag mee wilt maar niet kunt bouwen.
 • Hoe communiceren jullie met de lokale bevolking?
  Veel jongeren spreken (goed) engels en anders gebruiken we vaak Google translate of anders komen we met gebaren ook ver.
 • Kun je ook pinnen in Oekraïne?
  Ja, zet je pas wel op werelddekking. De pinautomaten doen het over het algemeen goed en ook pinnen in winkels kan meestal. Vlakbij onze locatie zijn twee supermarkten waar je prima iets kunt kopen. De supermarkten zijn goed gevuld.

Wat is Hope4Ukraine?

Wij zijn een ANBI-Stichting die:

 • transporten met hulpgoederen naar Oekraïne organiseert;
 • herstelreizen voor vrijwilligers naar Oekraïne organiseert;
 • zorgt voor voedsel in de dorpen langs de frontlinie.

Wij zijn een christelijke stichting met als basis voor ons beleid en activiteiten het Woord van God. Wij zijn gericht op het brengen van herstel voor Oekraïne.

We geloven in herstel en daar we willen we ons actief voor inzetten. Aan herstel dragen we bij door onze hoofdactiviteiten die bestaan uit: herstelreizen, hulptransporten en geestelijk herstel.

Contactgegevens

Adres:
Meester P.J. Troelstraweg 147a
8919 AA Leeuwarden

Bankgegevens
NL32TRIO0320595811

RSIN 864870012 | KvK 89069889 | ANBI
crossmenu
Chat openen
Hulp nodig?
Hope4Ukraine
Welkom bij Hop4Ukraine, waarmee kunnen wij je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram