Webshop

Fysieke herstelreizen

Oekraïne

Tijdens de fysieke herstelreizen wordt er gewerkt aan het herbouwen van huizen, opruimen van puin en/of andere bouwgerelateerde werkzaamheden.

Om mee te kunnen moet je 18+ zijn, mentaal en fysiek gezond, twee rechterhanden hebben, ervaring hebben met klussen en flink gemotiveerd zijn om hard te werken. Als je aan deze voorwaarden voldoet, kunnen we je hulp goed gebruiken, ongeacht je geloof. Tijdens onze reizen gaan we op zondag naar de lokale kerk en bij elk ontbijt hebben we een dagopening.

De reis duurt 10 dagen

 • Vrijdagochtend vroeg vertrekt de groep. De vertreklocatie wordt in overleg bepaald.
 • Vrijdagnacht is er een overnachting in Polen, of net over de grens. Dit is afhankelijk van de bestemming.
 • Zaterdag wordt er doorgereisd tot de eindlocatie in Irpin, Moshchun of  Mykolayiv.
 • Zondag bezoeken we een kerkdienst en is er een tour in de omgeving.  Afhankelijk van de bestemming wordt er kennisgemaakt met Oekrainers waar je die week gaat werken of mee samenwerkt.
 • Maandag tot en met vrijdag wordt er gewerkt. Vaak van 6.00-18.00 uur.
 • Zaterdagochtend vertrekken we richting Nederland.
 • Op de terugreis wordt er van zaterdag op zondag overnacht in Polen.
 • Zondag, aan het eind van de middag of avond, kom je weer terug in Nederland.
 • Met elke reis gaat een ervaren reisleider mee, die al eerder in Oekraïne is geweest.

Voor vertrek neem je deel aan twee verplichte digitale vergaderingen. Tijdens deze meetings ontvang je meer informatie over de reis en maak je kennis met de andere groepsleden.

Kosten en voorwaarden?

 • Iedereen boven de 18 jaar is welkom.
 • Je hebt ervaring met klussen en bent in staat flink fysieke arbeid te leveren. Je hoeft geen professional te zijn, maar is wel een pre.
 • Je moet in goede lichamelijke en mentale conditie zijn. Een goede mentale conditie is van belang omdat je veel verwoesting ziet en ook heftige verhalen te horen kunt krijgen .
 • De reis- en verblijfkosten liggen rond de € 320,-. 
 • We vragen van elke vrijwilliger om € 1000,- op te halen. Dit bedrag wordt besteed aan materialen om huizen te herstellen. Op deze manier kan de kerk haar werk goed blijven voortzetten.  Voor sommigen is het erg gemakkelijk om € 1000,- op te halen en voor anderen is dat een te hoog bedrag. We verwachten dat alle deelnemers zich maximaal inspannen om het geld bij elkaar te krijgen.
 • Oekraïne is een land in oorlog. Dit betekent dat niet alles altijd gaat zoals je gepland hebt. Als je meegaat is het van belang dat je erg flexibel bent en goed met veranderingen kunt omgaan.
 • Voor de reis naar Mykolayiv verlangen we dat je minimaal 1 keer eerder bent mee geweest met stichting Hope4Ukraine naar Oekraïne.

Irpin

Irpin is een voorstad van Kyiv, waar we samenwerken met de Irpin Bible Church (IBC). Sinds de eerste dag van de invasie heeft deze kerk zich als een helder baken ingezet om mensen te helpen evacueren, op te vangen en van andere hulp te voorzien. In Irpin heeft 70% van de huizen schade opgelopen tijdens de invasie en gedeeltelijke bezetting. In juni 2022 zijn we hier van start gegaan met herstelwerkzaamheden, waarbij in tientallen bouwprojecten is geïnvesteerd met liefde, geld, zweet en tranen.

Reisdata 2024 fysieke herstelreizen Irpin

10-05 t/m 19-05
9/08 t/m 18/08
13/09 t/m 22/09
22/11 t/m 01/12

Groepsgrootte:  maximaal 15 deelnemers

Moshchun

In de slag om Kyiv te bereiken is het dorp Moshchun na hevige aanvallen zwaar beschadigd achtergelaten. Circa 2000 van de 2800 huizen heeft herstelwerkzaamheden nodig. Het dorp ligt prachtig tussen de bossen, maar het is ook aan gruzelementen geschoten. Met onze partner Patriotic Entrepreneurs of Ukraine zijn we in oktober 2023 gestart met herstelwerkzaamheden. Deelprojecten als funderingen en aanbouw zijn onder een lokale aannemer uitgevoerd.

Goed om te weten; deze groep reist tegelijkertijd met de Irpin groep en verblijft op dezelfde locatie in Irpin. Overdag hebben de groepen hun eigen programma.

Reisdata 2024 fysieke herstelreizen Moshchun

10-05 t/m 19-05
9/08 t/m 18/08
13/09 t/m 22/09
22/11 t/m 01/12

Groepsgrootte:  maximaal 8 deelnemers

Mykolayiv

Deze bestemming ligt veel zuidelijker, richting de Zwarte Zee. Ook hier is onze partner een Baptisten gemeente, Church of Jesus Christ. Tijdens de invasie zijn de leden zijn trouw gebleven aan de gemeenschap. Een grote uitdaging voor de regio is schoon drinkwater. Al snel heeft deze kerk een waterzuiveringsinstallatie geplaatst, wat levens heeft gered en wat ‘nieuw leven’ aan de kerk heeft toegevoegd. Sinds de zomer van 2023 zijn we van start gegaan met bouwprojecten. Inmiddels zijn de daken van twee gezinnen vernieuwd.

Voor deelname aan de reis naar Mykolayiv is het vereist dat je al eens eerder met Hope4Ukraine op reis bent geweest.

Reisdata 2024 fysieke herstelreizen Mykolayiv

24/05 t/m 02/06
07/06 t/m 16/06
19/07 t/m 28/07
11/10 t/m 20/10
25/10 t/m 3/11
06/12 t/m 15/12

Groepsgrootte:  maximaal 6 deelnemers

Aanmelden fysieke herstelreizen

Wat is Hope4Ukraine?

Wij zijn een ANBI-Stichting die:

 • transporten met hulpgoederen naar Oekraïne organiseert;
 • herstelreizen voor vrijwilligers naar Oekraïne organiseert;
 • zorgt voor voedsel in de dorpen langs de frontlinie.

Wij zijn een christelijke stichting met als basis voor ons beleid en activiteiten het Woord van God. Wij zijn gericht op het brengen van herstel voor Oekraïne.

We geloven in herstel en daar we willen we ons actief voor inzetten. Aan herstel dragen we bij door onze hoofdactiviteiten die bestaan uit: herstelreizen, hulptransporten en geestelijk herstel.

Contactgegevens

Adres:
Meester P.J. Troelstraweg 147a
8919 AA Leeuwarden

Bankgegevens
NL32TRIO0320595811

RSIN 864870012 | KvK 89069889 | ANBI
crossmenu
Chat openen
Hulp nodig?
Hope4Ukraine
Welkom bij Hop4Ukraine, waarmee kunnen wij je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram