Webshop

Herstelreizen

Herstelreizen

Wil je meebouwen aan herstel van Oekraïne? Dat kan op verschillende manieren en op meerdere plekken, zowel in Oekraïne als in Roemenië. We hebben zeer uiteenlopend vrijwilligerswerk waar onze Oekraïense vrienden jouw hulp goed bij kunnen gebruiken.

Fysiek herstelreizen Oekraïne

In juni 2022 was het allereerste project het herstellen van een dak, de maand erop is veel puin geruimd en sindsdien zijn er vele werkzaamheden bij gekomen. Maandelijks gaat er een team van Nederlanders naar Oekraïne om op deze manier hoop te brengen.

De ervaring leert dat we aan het begin van de week vaak teneergeslagen bewoners tussen de puinhopen ontmoeten. Eenmaal begonnen met de werkzaamheden zien we de mensen ‘ontdooien’ en in beweging komen. Aan het eind van de week nemen we met een traan en lach afscheid en is hernieuwde hoop geboren.

De fysieke herstelreizen hebben meerdere bestemmingen: Irpin, Moshchun en Mykolayiv.

Lees hier meer

Bemoedigingsreizen Oekraïne

De geestelijke herstelreizen zijn gericht op het bemoedigen van mensen in Oekraïne. Je gaat in gesprek met mensen en organiseert activiteiten voor jong tot oud. Samen delen we het evangelie en bidden met mensen. Soms doen we dat in combinatie met het uitdelen van eten en andere spullen. Deze reizen gaan van start in het voorjaar 2024, in Irpin.

Lees hier meer

Herstelreizen Roemenië

In het najaar van 2023 is de eerste herstelreis naar Roemenië geweest, en met succes! We werken samen met onze partner FightForFreedom (FFF), in Suceava. Sinds de invasie, en de vluchtelingenstroom die daarmee op gang kwam, is FFF direct te hulp geschoten in het grensgebied. In dat grensgebied hebben we elkaar ontmoet en is de samenwerking ontstaan. Sindsdien is FFF een trouwe partner in het ondersteunen van de Oekraïnse bevolking.

Momenteel richt FFF zich op een aantal hoofdactiviteiten rondom Oekraïense vluchtelingen. Zo vangen ze tijdelijk kinderen uit Oekraïne op om ze (tijdelijk) te onttrekken aan de oorlog. Zo kunnen ze even op adem komen. In die tijd worden ze overladen met liefde, troost en vreugde. Daarnaast worden er nog wekelijks voedselpakketten samengesteld en op diverse plekken aan binnenlandse vluchtelingen (IDP’s) in Oekraïne uitgedeeld.

Lees hier meer

Wat is Hope4Ukraine?

Wij zijn een ANBI-Stichting die:

  • transporten met hulpgoederen naar Oekraïne organiseert;
  • herstelreizen voor vrijwilligers naar Oekraïne organiseert;
  • zorgt voor voedsel in de dorpen langs de frontlinie.

Wij zijn een christelijke stichting met als basis voor ons beleid en activiteiten het Woord van God. Wij zijn gericht op het brengen van herstel voor Oekraïne.

We geloven in herstel en daar we willen we ons actief voor inzetten. Aan herstel dragen we bij door onze hoofdactiviteiten die bestaan uit: herstelreizen, hulptransporten en geestelijk herstel.

Contactgegevens

Adres:
Meester P.J. Troelstraweg 147a
8919 AA Leeuwarden

Bankgegevens
NL32TRIO0320595811

RSIN 864870012 | KvK 89069889 | ANBI
crossmenu
Chat openen
Hulp nodig?
Hope4Ukraine
Welkom bij Hop4Ukraine, waarmee kunnen wij je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram