Webshop

Naam, missie en visie

Hope4Ukraine

Ofwel, hoop voor Oekraïne. Volgens een definitie van Ensie staat hoop voor: ‘’de gerichtheid op een toekomstig goed, dat weliswaar moeilijk te verwerkelijken is, maar toch juist ook als mogelijkheid wordt beleefd.

Oekraïne, land in puin

Wij hebben hoop voor Oekraïne, een land dat door de oorlog nu nog voor een groot deel in puin ligt en waar men ook op geestelijk vlak veel te verwerken heeft door de vele verliezen die met een oorlog als deze gepaard gaan.

Samen maken we het verschil

We geloven dat we samen een verschil kunnen maken, door zij aan zij naast onze broers en zussen in Oekraïne te gaan staan. Met het in verhouding kleine wat we kunnen bijdragen, geloven we dat dát het verschil maakt voor wie er mee geholpen kunnen worden. We geloven in herstel en daar we willen we ons actief voor inzetten. Aan herstel dragen we bij door onze hoofdactiviteiten die bestaan uit: herstelreizen, hulptransporten en geestelijk herstel.

De duif, symbool voor vrede

De duif in ons logo staat symbool voor vrede en de heilige geest. In het Bijbelverhaal over Noach (Genesis 8:8-12), werd een duif losgelaten om te kijken of de aarde na de zondevloed weer drooggevallen was. Toen de duif terugkwam met een olijftakje, was dat het teken dat er aan de zondevloed een einde kwam en dat betekende hoop, hoop op een nieuw leven. In het geval van de oorlog in Oekraïne, willen we net als die duif hoop brengen. De duif wordt ook met de Heilige Geest in verband gebracht (Joh 1:32). De Heilige Geest is de helper en trooster die naar de wereld gezonden werd (Rom 8:26, Joh 14:26).

Wat is Hope4Ukraine?

Wij zijn een ANBI-Stichting die:

  • transporten met hulpgoederen naar Oekraïne organiseert;
  • herstelreizen voor vrijwilligers naar Oekraïne organiseert;
  • zorgt voor voedsel in de dorpen langs de frontlinie.

Wij zijn een christelijke stichting met als basis voor ons beleid en activiteiten het Woord van God. Wij zijn gericht op het brengen van herstel voor Oekraïne.

We geloven in herstel en daar we willen we ons actief voor inzetten. Aan herstel dragen we bij door onze hoofdactiviteiten die bestaan uit: herstelreizen, hulptransporten en geestelijk herstel.

Contactgegevens

Adres:
Meester P.J. Troelstraweg 147a
8919 AA Leeuwarden

Bankgegevens
NL32TRIO0320595811

RSIN 864870012 | KvK 89069889 | ANBI
crossmenu
Chat openen
Hulp nodig?
Hope4Ukraine
Welkom bij Hop4Ukraine, waarmee kunnen wij je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram