Webshop

Acties

Actie Huis voor Nastya

Help jij mee om Nastya haar droom waar te maken?

Nastya (31 jaar) en Sergiy (37 jaar) en hun zoons Andriy (11 jaar) en Misha (9 jaar) wonen in Irpin. Als de grootschalige invasie start vluchten ze weg uit Irpin maar gelukkig kunnen ze terugkeren als de Russen wegtrekken. En daar kunnen ze hun droom verder oppakken. Het bouwen van hun eigen woning. Nastya haar man is bouwvakker en Nastya is kapper. Samen bouwen ze hun eigen woning. Elke dag na hun eigen werk gaan ze verder en beetje voor beetje bouwen ze verder. Na het graven van een groot gat kan de fundering en kelder worden aangelegd. Zelf kunnen ze een klein huisje huren op de plek waar ze hun huis bouwen. Het nieuwe huis wordt naast een prachtige kerk gebouwd.

Vrijdag 21 juli

De oorlog gaat door en dan komt die verschrikkelijke dag 3 mei 2023 dat Sergiy voor het leger wordt opgeroepen. Ze kunnen niet meer verder aan het huis bouwen. Uit de training die Sergiy krijgt blijkt al dat hij dicht naar het front zal gaan. Het zijn twee heftige maanden van training en dan gaat hij naar het front. Hij gaat naar Bachmoet de zero lijn, daar waar de Russen en Oekraïners dag in en dag uit aan het vechten zijn. Als hij op vrijdag 21 juli richting het front rijdt wordt zijn voertuig getroffen door een granaat en hij is op slag dood.

Het verwoest het leven van dit jonge gezin. Nastya en haar zonen moeten verder…maar zonder vader, in een klein huisje…naast het huis waarvan alleen de fundering staat. Het huis dat uitkijkt op die mooie kerk…En in die mooie kerk is de begrafenis van Sergiy.

Bouwt u mee om dit jonge gezin een toekomst te geven?

Als Hope4Ukraine willen we Nastya helpen om de droom van haar en Sergiy realiteit te laten worden, door het huis af te bouwen. We hebben daar € 30.000,- voor nodig.

Actie voedselpakketten

Zonder voedselpakketen is er honger

Hope4Ukraine wil voedselhulp bieden aan mensen die honger hebben. In gebieden die dicht bij de frontlinie liggen is niet of nauwelijks voldoende eten beschikbaar. De regio’s Cherson, Zaporizja, Donetsk, Luhansk en Kharkiv worden dan ook hard geraakt.

“Afhankelijk van voedselhulp”

Vanwege de hoge veiligheidsrisico’s wordt er weinig hulp geboden in deze gebieden. Dit maakt de mensen die er wonen extra kwetsbaar. Ze zijn afhankelijk van goedwillende mensen die hun nek uit durven steken en die ondanks de risico’s tóch naar de medemens omzien. Wij maken het mogelijk dat via lokale kerken en vrijwilligers inwoners voedsel ontvangen.

Hope4Ukraine wil dat niemand honger heeft. Daarom zamelen we geld in om 1.500 pakketten te laten maken. Van één voedselpakket kan een gezin van vier personen ongeveer twee weken eten. Voor €0,30 per persoon per dag kunnen we mensen voeden.

Strijd jij mee tegen honger?

Wat is Hope4Ukraine?

Wij zijn een ANBI-Stichting die:

  • transporten met hulpgoederen naar Oekraïne organiseert;
  • herstelreizen voor vrijwilligers naar Oekraïne organiseert;
  • zorgt voor voedsel in de dorpen langs de frontlinie.

Wij zijn een christelijke stichting met als basis voor ons beleid en activiteiten het Woord van God. Wij zijn gericht op het brengen van herstel voor Oekraïne.

We geloven in herstel en daar we willen we ons actief voor inzetten. Aan herstel dragen we bij door onze hoofdactiviteiten die bestaan uit: herstelreizen, hulptransporten en geestelijk herstel.

Contactgegevens

Adres:
Meester P.J. Troelstraweg 147a
8919 AA Leeuwarden

Bankgegevens
NL32TRIO0320595811

RSIN 864870012 | KvK 89069889 | ANBI
crossmenu
Chat openen
Hulp nodig?
Hope4Ukraine
Welkom bij Hop4Ukraine, waarmee kunnen wij je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram