Activiteiten

Actie Ambulance

Inrichting voor ambulance Hope4Ukraine

Elke dag vallen er doden en gewonden in de regio Kharkiv, dat zo’n 70 km van het front ligt. Voertuigen om deze mensen op te halen zijn er bijna niet. Ambulances zijn, tegen alle internationale regels in, vaak het doelwit van Russische scherpschutters en artillerie. Hulpverleners worden beschoten...

Het ophalen van gewonde militairen en burgers is zo gevaarlijk dat alleen militairen op ambulances mogen rijden. Zij brengen de gewonden naar het ziekenhuis. In dit levensgevaarlijke gebied zijn ambulances van grote waarde!

Maar… dit ‘ziekenhuis op wielen’ heeft nog geen inrichting.
En daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

Met jouw bijdrage kunnen we alle materialen aanschaffen (bijvoorbeeld een brandcard) die nodig zijn voor de inzet van de ambulance.

Help mee levens redden!

Actie voedselpakketten

Zonder voedselpakketen is er honger

Hope4Ukraine wil voedselhulp bieden aan mensen die honger hebben. In gebieden die dicht bij de frontlinie liggen is niet of nauwelijks voldoende eten beschikbaar. De regio’s Cherson, Zaporizja, Donetsk, Luhansk en Kharkiv worden dan ook hard geraakt.

“Afhankelijk van voedselhulp”

Vanwege de hoge veiligheidsrisico’s wordt er weinig hulp geboden in deze gebieden. Dit maakt de mensen die er wonen extra kwetsbaar. Ze zijn afhankelijk van goedwillende mensen die hun nek uit durven steken en die ondanks de risico’s tóch naar de medemens omzien. Wij maken het mogelijk dat via lokale kerken en vrijwilligers inwoners voedsel ontvangen.

Hope4Ukraine wil dat niemand honger heeft. Daarom zamelen we geld in om 1.500 pakketten te laten maken. Van één voedselpakket kan een gezin van vier personen ongeveer twee weken eten. Voor €0,30 per persoon per dag kunnen we mensen voeden.

Strijd jij mee tegen honger?

Wat is Hope4Ukraine?

Wij zijn een ANBI-Stichting die:

  • transporten met hulpgoederen naar Oekraïne organiseert;
  • herstelreizen voor vrijwilligers naar Oekraïne organiseert;
  • zorgt voor voedsel in de dorpen langs de frontlinie.

We geloven in herstel en daar we willen we ons actief voor inzetten. Aan herstel dragen we bij door onze hoofdactiviteiten die bestaan uit: herstelreizen, hulptransporten en geestelijk herstel.

Contactgegevens

Adres:
Meester P.J. Troelstraweg 147a
8919 AA Leeuwarden

Bankgegevens
NL32TRIO0320595811

RSIN 864870012 | KvK 89069889 | ANBI
crossmenu
Chat openen
Hulp nodig?
Hope4Ukraine
Welkom bij Hop4Ukraine, waarmee kunnen wij je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram