Webshop

Hulptransporten

Al meer dan 170 vrachtwagens sinds februari 2022

Vanaf het uitbreken van de oorlog in februari zijn wij actief met het sturen van hulptransporten richting Oekraïne. Eerst in samenwerking met 4M en GAIN, daarna met Christian Refugee Relief en inmiddels op eigen titel Hope4Ukraine.nl. In 2022 gingen ruim 100 vrachtwagens de grens over richting Oekraïne. In 2023 hopen we 150 vrachtwagens op pad te kunnen sturen, omdat de hulp nog steeds heel hard nodig is.

Aan  welke hulpgoederen is behoefte?

Waar de focus eerst lag op alles wat warmte biedt (denk aan dekens en winterkleding) - gezien de strenge winter - ligt onze prioriteit nu vooral op voedsel, medische middelen en generatoren

Waar komen de goederen terecht?

Om de goederen te brengen op de plekken waar deze het meest nodig zijn, werken we samen met lokale hulporganisaties (waaronder ‘Our Legacy’, ‘4M UA’ en ‘Irpin Bible Church’) en kerken. De goederen worden op die manier daar gebracht waar deze het meeste nodig zet, denk hierbij aan zowel bezette als bevrijde gebieden als Irpin, Cherson, .. .. … Sommige chauffeurs rijden tot in de bezette gebieden, anderen brengen de goederen op een depot van eerder genoemde organisaties en dan gaan deze van daaruit verder het land in. Een deel van de transporten rijdt ook over Roemenië, hier werken we samen met de organisatie Fight For Freedom, die Oekraïnse vrouwen en (wees)kinderen huisvesting biedt die gevlucht zijn uit getroffen gebieden.

Hoe kun jij helpen?

  • Ben jij in het bezit van het groot rijbewijs (CE), meld je dan aan als chauffeur.
  • Heb jij een trekker, trailer of complete combinatie -en kun je deze voor een periode van 5 tot 10 dagen beschikbaar stellen om hulpgoederen naar Oekraïne en/of Roemenie te vervoeren? Neem dan contact met ons op, hieraan blijft grote behoefte.
  • Zamel hulpgoederen in! Lever zelf een bijdrage, start een actie in jouw omgeving of benader bedrijven voor grotere partijen hulpgoederen. Op dit moment hebben we inzameldepots in Leeuwarden en Groningen, maar grotere partijen kunnen in overleg ook opgehaald worden.
  • Doneer! Het vervoeren van de hulpgoederen kost tussen de €2500,- - € 3500,- per vracht aan diesel; om transporten met hulpgoederen te kunnen blijven vervoeren zijn we dus ook afhankelijk van sponsoren.

Al het werk dat we doen gebeurt op vrijwillige basis, de giften blijven daardoor echt bestemd voor de daadwerkelijke hulpverlening.

Wat is Hope4Ukraine?

Wij zijn een ANBI-Stichting die:

  • transporten met hulpgoederen naar Oekraïne organiseert;
  • herstelreizen voor vrijwilligers naar Oekraïne organiseert;
  • zorgt voor voedsel in de dorpen langs de frontlinie.

Wij zijn een christelijke stichting met als basis voor ons beleid en activiteiten het Woord van God. Wij zijn gericht op het brengen van herstel voor Oekraïne.

We geloven in herstel en daar we willen we ons actief voor inzetten. Aan herstel dragen we bij door onze hoofdactiviteiten die bestaan uit: herstelreizen, hulptransporten en geestelijk herstel.

Contactgegevens

Adres:
Meester P.J. Troelstraweg 147a
8919 AA Leeuwarden

Bankgegevens
NL32TRIO0320595811

RSIN 864870012 | KvK 89069889 | ANBI
crossmenu
Chat openen
Hulp nodig?
Hope4Ukraine
Welkom bij Hop4Ukraine, waarmee kunnen wij je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram