Webshop

Ons verhaal

Pioniers uit Leeuwarden

Toen op 24 februari 2022 de oorlog uitbrak in Oekraïne, kon een stel pioniers uit Leeuwarden en omstreken niet stil blijven zitten en toekijken. Vanuit de Stadskerk in Leeuwarden, werden daarom al gauw gebedsavonden en inzamelingsacties georganiseerd.

Stichting de 4e Musketier

Het transport van de ingezamelde spullen werd georganiseerd door stichting de 4e Musketier. We kwamen op die manier in contact met een Oekraïens echtpaar uit Irpin en ze nodigden ons uit om langs te komen en te komen helpen. Dat was begin april, net nadat de Russen uit hun stad waren weggetrokken. Er was even twijfel, we wilden geen ramptoerist zijn, maar uiteindelijk zijn een aantal van ons toch gegaan.

Irpin Bible Church

Het stel waarmee de mannen in contact komen is nauw verbonden met de Irpin Bible Church. Deze kerk gevestigd in Irpin (dat een van de voorsteden van Kiev is en voor 70% werd verwoest) heeft sinds het begin van de oorlog haar deuren nooit gesloten en kwam direct in actie voor een ieder die maar hulp nodig had. De kerk werd door de overheid aangewezen om als lokale rode kruis te fungeren en zodoende alle hulpstromen te coördineren en te verzorgen in die regio. Nog dagelijks verstrekken zij voedselpakketten, organiseren activiteiten, bieden medische hulp en gaan er verschillende teams op pad voor uiteenlopende werkzaamheden.

Handen uit de mouwen

Tijdens dat bezoek hebben we gesprekken met de Irpin Bible Church gevoerd over wat wij konden doen. Toen zijn we op het idee gekomen om naast hulptransporten ook groepen Nederlanders die kant op te krijgen die de handen uit de mouwen willen steken.” Vanuit dat bezoek dat plaatsvond in april 2022 werd de basis gelegd voor een langdurige en nauwe samenwerkingsrelatie.

Wat is Hope4Ukraine?

Wij zijn een ANBI-Stichting die:

  • transporten met hulpgoederen naar Oekraïne organiseert;
  • herstelreizen voor vrijwilligers naar Oekraïne organiseert;
  • zorgt voor voedsel in de dorpen langs de frontlinie.

Wij zijn een christelijke stichting met als basis voor ons beleid en activiteiten het Woord van God. Wij zijn gericht op het brengen van herstel voor Oekraïne.

We geloven in herstel en daar we willen we ons actief voor inzetten. Aan herstel dragen we bij door onze hoofdactiviteiten die bestaan uit: herstelreizen, hulptransporten en geestelijk herstel.

Contactgegevens

Adres:
Meester P.J. Troelstraweg 147a
8919 AA Leeuwarden

Bankgegevens
NL32TRIO0320595811

RSIN 864870012 | KvK 89069889 | ANBI
crossmenu
Chat openen
Hulp nodig?
Hope4Ukraine
Welkom bij Hop4Ukraine, waarmee kunnen wij je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram