Webshop

Geen landbouwmachine, geen werk, geen inkomen…

Door Nynke

“Tijdens de twee wekelijkse herstelreis die in juli plaatsvond in Irpin, ben ik samen met Marije en Ruth naar Mykolajiv afgereisd om daar naast het begeleiden en mee lossen van een hulptransport bestemd voor regio Cherson, ook nieuwe projectlocaties te bezoeken. Zo kwamen we samen met onze partners terecht in een dorpje nabij Mykolajiv. Dit dorp heeft zwaar te lijden gehad onder de bezetting van Russen en daardoor is vrijwel geen enkel huis ongeschonden gebleven. In dit dorp ontmoeten we Sergey en twee van zijn zoontjes. Ze laten ons de beschadigingen aan hun huis zien en vertellen over een raket die in hun tuin is geland. Sergey is een kleinschalige boer en laat ons naast zijn huis ook verschillende landbouwmachines zien die in zijn tuin staan, waaronder zijn combine machine die zichtbaar vlam heeft gevat door de inslag van de raket en het nu niet meer doet. Hij vraagt ons of wij misschien nog aan onderdelen kunnen komen om deze machine te redden, maar zonder dat we er veel verstand van hebben, kunnen we wel zien dat er niet meer veel aan deze machine valt te redden; wat ooit een werkende machine was - om het land mee te bewerken - is nu niet meer dan een stuk schroot. Voor deze boer betekend het niet meer kunnen bewerken van zijn land, geen inkomen, wat het dus ontzettend uitdagend maakt om zijn gezin en zichzelf te onderhouden.

Enkele weken na ons bezoek, komt dit voorval mij weer in het hoofd en zoek ik contact met twee vrienden uit de agrisector. De drive om deze boer, zijn vrouw en 3 jonge kinderen te helpen geeft aanleiding om dit samen als een project op te gaan pakken en een bericht uit te zetten op onze socials met daarbij een GoFundMe-pagina waarop mensen een donatie kunnen doen. Er komen verschillende reacties binnen evenals donaties en na een uitgebreide zoektocht komen we uit bij een goed onderhouden en werkende John Deere (combine), die uitstekend geschikt lijkt voor ons doel. De eigenaar hoort het verhaal aan en komt ons tegemoet in de prijs, waardoor we deze voor 3000 euro mogen overnemen. Via de daarvoor opgerichte GoFundMe-pagina is inmiddels bijna 3000 euro ingezameld en via andere wegen komt er ook nog eens 1250 euro binnen! Met dit bedrag hebben we de combine kunnen aankopen en is ook al een gedeelte van het transport gedekt. Het is bijzonder hoe God voorziet in dit project en dingen op wonderlijke wijze samenbrengt en we kijken er dan ook naar uit om deze machine begin volgend jaar op zijn bestemming te mogen afleveren, waardoor deze boer zijn land weer kan bewerken en de mogelijkheden geboden wordt om zijn gezin weer beter te kunnen onderhouden.”

Deel dit bericht: 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze herstelreizen en hulptransporten? Schrijf je hier in, wij gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Je kunt ons ook op social media vinden.

Wat is Hope4Ukraine?

Wij zijn een ANBI-Stichting die:

  • transporten met hulpgoederen naar Oekraïne organiseert;
  • herstelreizen voor vrijwilligers naar Oekraïne organiseert;
  • zorgt voor voedsel in de dorpen langs de frontlinie.

Wij zijn een christelijke stichting met als basis voor ons beleid en activiteiten het Woord van God. Wij zijn gericht op het brengen van herstel voor Oekraïne.

We geloven in herstel en daar we willen we ons actief voor inzetten. Aan herstel dragen we bij door onze hoofdactiviteiten die bestaan uit: herstelreizen, hulptransporten en geestelijk herstel.

Contactgegevens

Adres:
Meester P.J. Troelstraweg 147a
8919 AA Leeuwarden

Bankgegevens
NL32TRIO0320595811

RSIN 864870012 | KvK 89069889 | ANBI
crossmenu
Chat openen
Hulp nodig?
Hope4Ukraine
Welkom bij Hop4Ukraine, waarmee kunnen wij je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram