Webshop

Blijven om anderen te helpen

Elke Oekraïner komt vroeg of laat voor de keus te staan: vertrek ik, of blijf ik? Het ondernemersechtpaar Nadia en Dina uit Tsjerkasy staan aan het begin van de oorlog voor dezelfde keus. Hoe maak je op zo’n moment de juiste beslissing?
Nadia en Dina hebben twaalf kinderen. Acht van hen wonen bij hen thuis, in Tsjerkasy. Op de eerste dag van de oorlog ziet hun dochter een raket overvliegen. Binnen tien seconden horen ze een grote dreun als de raket de brug, die vlak achter hun huis ligt, verwoest. Dina: “Toen de oorlog uitbrak wisten we niet hoe erg het zou worden. Af en toe zagen we raketten over ons huis vliegen. Je hoopt en bidt dat er niks ergs gebeurt.”

“God, wat moeten we doen?”

God geeft antwoord
Nadia: “Na die inslag besloten we God om hulp te vragen. Met het hele gezin gingen we op de knieën om te bidden en vroegen aan Hem wat we moesten doen.” Nog geen tien minuten later rinkelt de deurbel. Zes vluchtelingen uit het oosten van Oekraïne staan voor de deur en vragen om onderdak. Dit is voor Nadia en Dina een duidelijk antwoord. Nadia: “God zei tegen ons: blijf!” Ze besluiten dat zolang er geen bombardementen komen ze in Tsjerkasy blijven om de mensen helpen. Inmiddels overnachten dagelijks ca. 28 vluchtelingen bij deze familie, voordat ze hun reis naar het westen vervolgen. 

Hoop op werk
De meesten blijven voor één of twee nachten. Nadia en Dina helpen ze de nacht door, koken en doen de was. Iedere ochtend zetten ze koffie en thee voor deze mensen en verzorgen ze het ontbijt. Maar het verlangen is groter. Dina: “Het is ons verlangen om de mensen uit het oosten van Oekraïne te helpen aan werk. Zelf zitten we al 22 jaar in de business. We maken handgemaakte kaarten, borduren bijbelteksten op (hand)doeken, etuis en andere stoffen. Maar ook voor verpakkingsmaterialen kun je bij ons terecht. We willen graag groeien in de business om mensen aan werk te helpen. Met een paar professionele naai- en lockmachines zou dat moeten lukken.”

Hulp van Hope4Ukraine 
Hope4Ukraine helpt mensen in nood. Op dit moment zijn er ongeveer 100.000 vluchtelingen in Tsjerkasy. Mensen als Nadia en Dina helpen deze mensen door ze thuis op te vangen, maar ook door hulp te bieden in het distributiecentrum. Stichting Hope4Ukraine helpt mee door bijvoorbeeld het brengen van voedselpakketten, bedden en matrassen. Deze hulp is hard nodig!

Deel dit bericht: 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze herstelreizen en hulptransporten? Schrijf je hier in, wij gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Je kunt ons ook op social media vinden.

Wat is Hope4Ukraine?

Wij zijn een ANBI-Stichting die:

  • transporten met hulpgoederen naar Oekraïne organiseert;
  • herstelreizen voor vrijwilligers naar Oekraïne organiseert;
  • zorgt voor voedsel in de dorpen langs de frontlinie.

Wij zijn een christelijke stichting met als basis voor ons beleid en activiteiten het Woord van God. Wij zijn gericht op het brengen van herstel voor Oekraïne.

We geloven in herstel en daar we willen we ons actief voor inzetten. Aan herstel dragen we bij door onze hoofdactiviteiten die bestaan uit: herstelreizen, hulptransporten en geestelijk herstel.

Contactgegevens

Adres:
Meester P.J. Troelstraweg 147a
8919 AA Leeuwarden

Bankgegevens
NL32TRIO0320595811

RSIN 864870012 | KvK 89069889 | ANBI
crossmenu
Chat openen
Hulp nodig?
Hope4Ukraine
Welkom bij Hop4Ukraine, waarmee kunnen wij je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram